Uncategorized

TSGV ‘Under Par’ Bloeit!

Beste medegolfers,

De winter zou normaal gesproken al lang zijn ingetreden maar de vorstperiode en witte dagen blijven vooralsnog uit. Deze winter is er dus niet de mogelijkheid voor excuses tegenover medegolfers dat de baan gesloten is of het te koud is. Althans, dat zou men denken. Veel van onze leden blijven toch liever binnen. Er moet ineens hard gestudeerd worden voor de tentamens. Maar laten we eerlijk blijven, het Tilburgse bestuur golft ook liever als de lente weer op komst is.

De afgelopen jaren is er veel veranderd bij de Tilburgse Studenten Golf Vereniging. Na een bloeiende periode, waarin de vereniging meer dan honderd leden had, bleek er drie jaar geleden te weinig aanwas te zijn om de bestuurlijke taken over te nemen. De actieve kern van de vereniging was verouderd en nadat veel leden stopten met hun studie, en daarmee ook met ‘Under Par’, lukte het niet om de vereniging draaiende te houden. Na overleg destijds is besloten om de vereniging te laten slapen.

In 2015 is het dan toch gelukt om een nieuw bestuur te vinden. Weliswaar waren wij bekend met de golfsport, toch waren de bestuurlijke taken die horen bij het besturen van een vereniging nieuw. Het voordeel was dat het fundament van de vereniging er al lag, het nadeel… wij waren de enige drie leden.

Ieder jaar tijdens de introductieweek van de universiteit en hbo-instellingen is er de mogelijkheid voor studenten sportverenigingen om zich te promoten. Voor ons een mooie kans om leden te werven en te laten zien aan alle studenten dat golf ook tot de sporten in Tilburg behoort. Dankzij de golfprofessional en doormiddel van sponsoring hebben wij die dag een slagkooi opgezet waarin mensen een balletje konden slaan. We merkten veel enthousiasme bij de deelnemers. Veel studenten hebben kennisgemaakt met de golfsport en de eerste aanmeldingen kwamen binnen. Uiteindelijk blijkt dit ook het belangrijkste evenement te zijn geweest voor ledenwerving.

Wij kijken tevreden terug op het verloop van ons bestuursjaar tot nu toe. Een uitdagende ervaring waarin veel geleerd is. Maar wij moeten ook kritisch blijven. Het huidige ledenaantal van rond de twintig, waarbij niet iedereen actief is, zien we het liefst nog omhoog gaan aan het eind van dit jaar. We hadden meer afwisselende activiteiten moeten organiseren. Het draait niet alleen maar om golf, maar ook om de gezelligheid daarbuiten.

Een ander belangrijk punt, en wellicht ook iets wat andere besturen van de verschillende steden mee kunnen nemen, is dat we actief met elkaar de open toernooien promoten. Iedereen heeft er baat bij als er meer mensen komen en zo helpen we elkaar.

Dus vergeet niet om zaterdag 27 augustus 2016 in jullie agenda te schrijven! Iedereen is van harte welkom op het TSGV Open op Prise d ‘Eau.

 

De hartelijke groeten uit het bourgondische Tilburg!

 

Namens het bestuur 2015/2016,

 

Quintin Veldmeijer, Thijs Asberg en Reimert Riddersma