Uncategorized

Eerste Open van het jaar groot succes!

Na een (voor mooi weer golfers) ietwat koude winter is het golfseizoen nu dan echt begonnen. Het NSGG heeft het golfseizoen voor de studenten “geopend” met een geweldig toernooi waar veel studentengolfers uit heel Nederland (en Duitsland) op af kwamen. En wat was het een groot succes. Het was ook dit jaar een onvergetelijke dag, waarbij het weer deze keer geen roet in het eten van de deelnemers gooide. De hele dag strakblauwe lucht met een aangename temperatuur, waarbij een aantal deelnemers liever een jas had thuisgelaten en een tube zonnebrand had meegenomen.

Een groot deel van de deelnemers was op tijd aanwezig, wat betekende dat zij op niet studentikoze tijden uit hun bed moesten komen. De vroege vogels konden echter op het zonovergoten terras genieten van een kop koffie of thee, waarna ze in alle rust konden gaan opwarmen voor de eerste officiële ronde van het jaar. Ook dit jaar was de “Nijmeegse scramble” de speelvariant. Echter werden de routiniers dit jaar ook verrast, doordat niet de Nijmeegse 1-18 op de planning stonden, maar de Groesbeekse baan Zuid en Nijmeegse 1-9.

Na een mooie dag golf konden de deelnemers plaatsnemen aan tafel om te genieten van het diner. Toen de innerlijke mens was verwend, was het tijd voor de prijsuitreiking. Dit jaar werden weer prachtige prijzen aangeboden door onder andere de hoofdsponsor ANWB Golf en Golfarrangementje.nl.

Na het NSGG Open volgen de andere studenten golftoernooien op andere banen in Nederland. Na het grote succes van het NSGG Open gaat het NSGG er stiekem vanuit dat de andere toernooien net zo’n groot succes worden met erg veel deelnemers! Want met meer deelnemers stijgt de gezelligheid immers. Dus heb je deze keer niet deelgenomen aan het NSGG Open, meld je dan nog aan voor de Dutch Student Masters.

Door deelname aan studenten golftoernooien kom je met mede studenten golfers in contact uit andere steden. Het begint allemaal lekker, de kroeg in op de vrijdagavond, vooruitblikken over hoeveel punten je wel niet gaat scoren de volgende dag en hoe ver je je drives gaat slaan. Dan de dag van het toernooi, voor leden van buitenaf vaak een onbekende baan, maar dat mag de pret niet drukken. Want wat is het leuk om af en toe even een andere baan te spelen dan die je elke keer al speelt! In de avond na de succesvolle of minder succesvolle 18 holes nog even een paar of heel veel biertjes doen, wat de dag compleet maakt.

Wij hebben weer zin in de volgende studenten golftoernooien!

Het NSGG Bestuur