Geschiedenis

2006

In augustus 2006 is het allemaal begonnen. Drie studenten golfverenigingen, Eindhoven, Tilburg en Maastricht, besloten samen een pilot voor het Student Open te houden. Op golfbaan het Rijk van Margraten werd door 24 deelnemers gespeeld. Iedere flight bestond uit één speler afkomstig van de verschillende golfverenigingen. Door middel van een matchplay wedstrijd werd er gestreden om de titel. Uiteindelijk deelden Tilburg en Maastricht de 2e plaats en won Eindhoven, ESGV ‘de Club’ het Student Open 2006!


2007

De pilot werd een succes en met de animo van andere studenten golfverenigingen in Nederland, had het Student Open de mogelijkheid om uit te groeien.

Op 11, 12 en 13 mei 2007 vond na weken van voorbereiding dan eindelijk het eerste Student Open plaats. Tijdens het weekend werd er overnacht in het NH Koningshof hotel te Veldhoven. Op Burggolf Gendersteyn te Veldhoven werd gestreden om de titel Nederlands Student Kampioen Golf. Naast de hoofdnummers van het NSK, was er een recreanten competitie voor de overige deelnemers. Met behulp van talloze sponsoren, een goede organisatie en natuurlijk alle honderd enthousiaste deelnemers werd het een fantastisch toernooi.


2008

Het is 2008, het Student Open heeft meer publiciteit gekregen dan we hadden durven dromen en heeft de kans uit te groeien tot een erkend nationaal kampioenschap. Dit bewijst de organisatie van 2008 met een grandioos toernooi. Het Student Open 2008 word gespeeld op het Rijk van Nijmegen en is met 150 spelers een groot succes. Met behulp van sponsoren en vrijwilligers word een compleet weekend georganiseerd waarin niet alleen gestreden word om het NSK maar ook een individueel kampioenschap word aan het toernooi toegevoegd.


2009

Na de editie van 2008 is het aan het bestuur van 2009 om het toernooi naar een hoger niveau te tillen. Het bestuur richt zich niet alleen op het NSK en het individueel kampioenschap maar ook op de jonge beginnende golfer. Er is een masterclass / clinic voor de beginnende golfer en een uitgebreid recreanten toernooi. Binnen 3 dagen is het toernooi 80% vol, en met maximaal 170 deelnemers moet het bestuur voor het eerst mensen uitsluiten van deelname. Op 22, 23, 24 mei 2009 word op BurgGolf Purmerend de strijd gestreden, met als winnaar RSGA Sweetspot Rotterdam. Zij wisten als geen ander de competitie op de baan achter zich te laten.


2010

Na de knaller van 2009 krijgt het bestuur er geen genoeg van, ze richten zich op de organisatie van 2010 om de Student Open formule verder te perfectioneren. Het toernooi verhuist van Purmerend naar het noord-oosten des lands in Assen, een fantastische locatie met vele voordelen. Het toernooi wordt uitgebreid tot een kleine 200 deelnemers en met name de inzet van een Masterclass en Clinic blijkt een goede zet. Goed golfende studenten kunnen vrienden / vriendinnen meenemen naar het prestigieuze toernooi en ze kennis laten maken met de golfsport. Wie wil dat nou niet? Het weekend is een groot succes en verloopt volgens plan. Veel zon, gezelligheid, sportiviteit en verbroedering, dat is waar het om gaat bij het Student Open.


 2011

Deze versie is meerdere malen uitgesteld en vond uiteindelijk in oktober plaats, met een dieptepunt qua aantal deelnemers. Uiteindelijk werd het weekend overschaduwd door slecht weer, maar dit kon de pret niet drukken. Door de onderlinge gezelligheid en de feestelijke avonden werd het alsnog een weekend dat iedereen met een goed gevoel afsloot. Golf voerde niet de boventoon, maar dit is dan ook geen garantie tijdens het Student Open.


2012

Het toernooi van 2012 kan de geschiedenisboeken in als de wederopstanding van het Student Open. Het bestuur heeft het toernooi nieuw leven in geblazen en organiseerde op 15, 16 en 17 juni een briljante editie van Student Open. Op BurgGolf Purmerend werd wederom een oude bekende getroffen, hetgeen heeft bijgedragen aan een strakke organisatie. Het weekend is een groot succes zonder incidenten en de deelnemers zijn zeer enthousiast. Voorzitter Rutger Douglas beslist dan ook om er nog een jaar aan vast te plakken, de overige teamleden moeten wegens andere verplichtingen helaas verstek laten gaan. Maar door de succesvolle editie is een nieuw bestuur zeer snel geregeld.

Hoofdsponsor Deloitte is zeer tevreden, evenals de subsponsors. Helaas verlengt Deloitte het contract niet, maar ze geven wel aan dat ze er lang over hebben moeten discussiëren vanwege de allure en sfeer die het toernooi na de meest recente editie heeft gekregen.


2019

Op de Gelpenberg in Drenthe is het toernooi in oktober opnieuw gehouden. De golfbaan lag naast het vakantiepark waar in de late uren wellicht nog veel is gefeest tijdens het twee daags evenement. Het weer heeft gelukkig meegewerkt en er is geen regen gevallen.  Het toernooi is gewonnen door Lieve van Veggel


2020

Vanwege covid-19 en de maatregelen van de overheid kon het evenement helaas niet doorgaan dit jaar


2021

Op de Haenen in Breda is het onder covid-19 omstandigheden een eendaags evenement geworden. Dit evenement is gewonnen door Lieve van Veggel. De hoofdsponsor van het evenement was Jumbo Golf.