Organisatie

De Nederlandse Studenten Golf Vereniging is het overkoepelende orgaan voor studenten golfverenigingen (SGV’s) in Nederland. De vereniging is in januari 2008 opgericht, inmiddels maken al honderden studenten gebruik van de voordelen van de NSGV. Deze studenten zijn afkomstig van de universiteiten van Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

De NSGV heeft als doel om, via de studenten golf verenigingen, het studentengolf in Nederland te stimuleren. Hierbij moet gedacht worden aan het ondersteunen van de SGV’s bij evenementen en in financieel opzicht. Ook biedt de NSGV ondersteuning om in iedere studentenstad een SGV te realiseren.

In 2013 bestond de NSGV 5 jaar, een eerste lustrum waarbij we terug konden kijken op een succesvolle oprichting en start van het studenten golf in Nederland. Tegelijkertijd hebben wij ons ons vizier op de toekomst gericht. De ambitie is om studenten golf nog beter op de kaart te zetten en een solide basis te leggen voor de lokale SGV’s.