Comité van aanbeveling

Erica Terpstra, Ex-voorzitter NOC*NSF

De belangrijke maatschappelijke betekenis van sport is breed erkend. Investeren in de sport is dus investeren in een sportieveEricaterpstra toekomst! Golf is hiervan een uitstekend voorbeeld en de sterke groei in populariteit van golf heeft ertoe geleid dat dit de 3e sport van Nederland is. Het bundelen van krachten en kennis in een organisatie als de NSGV juich ik dan ook toe! Een goede organisatie als de NSGV zal ten goede komen aan de sportieve en algemene ontwikkeling van studenten. Deze krachtige combinatie van studenten en sport heeft alles in zich om een groot succes te worden. Als ex-voorzitter van NOC*NSF steun ik de NSGV dan ook van harte. Echt een aanrader!


Joost Luiten, Golfprofessional

JoostluitenSlechts voor enkelen is het weggelegd om van golfen je werk te maken, voor de meerderheid is golf dan ook vrijetijdsbesteding. Een initiatief als de NSGV is dan ook een grote aanwinst voor de golfsport. Zelf heb ik twee jaar gestudeerd en ik zie erg veel overeenkomsten tussen de NSGV en mijn eigen weg naar de top. Zowel bij studenten als bij topsport is het van belang om de balans te bewaren in je leven en zijn het enkel de resultaten die tellen. De doorzettingskracht, overwinningsmentaliteit en rust die ik nodig heb om naar de top te komen herken ik terug in dit initiatief. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de NSGV een belangrijke rol zal gaan vervullen in de Nederlandse Golfsport.


Jeroen Stevens, Directeur NGF

GOLF-WAKKIE vs STEVENSDe golfers in Nederland zijn te verdelen in verschillende leeftijdscategorieën, van jeugd tot de 65-plussers. Waar de jeugd enthousiast is, tijd heeft en vaak financieel gedragen wordt door hun ouders, ligt dit voor studenten veelal anders.

De student… ietwat laks, onderworpen aan een steeds hogere studiedruk en met financieel andere prioriteiten. De kans is groot dat zij de golfsport sneller links laten liggen.

Een vereniging als de NSGV, die er is om de golfende student te ondersteunen, is dan ook een mooi initiatief. De NSGV organiseert met haar Leden vele activiteiten en zorgt daarmee voor een mooi platform om studenten in Nederland te bereiken.

Door een goede samenwerking tussen de NGF en de NSGV kan er in de toekomst meer en meer worden bereikt. Met als belangrijkste doel studenten enthousiast te houden en te maken voor de golfsport.