Uncategorized

RSGA Open op Rhoon was succes

18 juni was het de beurt aan R.S.G.A. om hun jaarlijkse Open te organiseren. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er dit jaar besloten om het R.S.G.A. Open te houden op Golfcentrum Rhoon – een golfbaan onder de rook van Rotterdam.

Doordat er op Golfcentrum Rhoon op zaterdag veel leden spelen, was het helaas pas mogelijk om halverwege de middag te starten. Er is daarom besloten om de promotie beperkt te houden en het inschrijfformulier bij 50 deelnemers offline te halen. Daarnaast is er gekozen voor de relatief snelle speelvorm Greensome.

Op de dag zelf werd iedereen ontvangen met koffie en thee. Bij de inschrijftafel ontvingen de deelnemers een goed gevulde goodiebag, een lunchpakketje en een token voor de driving range.

Om iets voor half twee vertrok de eerste flight en bijna anderhalf uur later startte ook de laatste flight. Ondanks het slechte weer, was er gelukkig weinig geklaag te horen. Zo werd de spelvorm Greensome door velen als uitdagend en leuk ervaren – met name omdat je afhankelijk bent van je speelpartner. Maar ook het shotje op hole 10 en het zakje chips verderop in de baan deden het bij velen erg goed.

Na afloop stond het barpersoneel klaar om iedereen te voorzien van een welverdiend drankje. Niet veel later opende het satébuffet en volgde uiteindelijk de prijsuitreiking.

Ondanks het slechte weer was het een zeer succesvol toernooi. R.S.G.A. wil alle deelnemers en sponsoren ontzettend bedanken voor het mede mogelijk maken van dit toernooi en hopen iedereen volgend jaar weer te zien!

Tot slot wil R.S.G.A. de andere S.G.V.’s graag nog drie praktische tips meegeven voor het organiseren van een toernooi.

  1. Boek een paar flights extra. Golfbanen proberen flights om de 6 minuten te laten starten. Dit bleek bij het R.S.G.A. Open ruim 7 minuten te duren. Het zou vervelend zijn als er nog één of meerdere flights moeten starten en er andere spelers zijn die hier op moeten wachten.
  2. Maak tijdens het toernooi de deelnemers erop attent dat zij moeten doorspelen. Rij met een buggy langs en probeer te ontdekken waar er opstoppingen ontstaan. Probeer dit op te lossen door dit te laten weten aan de ‘bottleneck’ flight en vertel bijvoorbeeld dat zij de bal op moeten pakken als er geen score meer gemaakt kan worden.
  3. Wees creatief en ben niet bang bij het benaderen van sponsoren. Golfshops zijn vaak bereid om een gedeelte van de prijzen te sponsoren of de prijzen tegen inkoopprijs te verkopen. Daarnaast zijn 5 kleine sponsoren van €100 net zoveel als 1 grote sponsor van €500. Laat deze kleinere sponsoren bijvoorbeeld de neary of the longest drive sponsoren. Vraag aan je leden of zij vrienden of familie hebben die dit zouden willen doen.

 

Kevin Domburg

Voorzitter R.S.G.A.